Namizni prti, nadprti, tekači

Prti v vseh mogočih oblikah in velikostih, za gostinstvo, hotele, ponudnike catering storitev, pa tudi za vaš dom.

Uporabljamo materiale različne sestave, ki so vsi izdelani z namenom uporabe v turističnih in gostinskih objektih z visokimi obremenitvami tako pri uporabi, kakor pri vzdrževanju.  

  • Prti z zaščito za lažje odstranjevanje madežev ("teflonizirani" prti)

Glavna prednost tega materiala je, da ne vpija tekočin (npr. voda, sok, vino, kava...). Polito tekočino preprosto popivnamo s tekstilnim ali papirnim servietom, tkanina tako ostane suha in brez madeža. Polito olje oz. maščobe se sicer vpijejo, vendar madeže z lakoto odstranimo s pranjem pri 40-60°C . Sušenje je izredno hitro. Večino teh materialov skoraj ni potrebno likati oz. je priporočeno likanje na najnižji temperaturi. Uporaba izdelkov iz tega materiala predstavlja prihranek časa in potrebne energije za vzdrževanje. Njihov videz je lahko eleganten s saten sijajem, ali pa mat in naraven, saj posnemajo bombaž ali lan. Več o vzdrževanju preberite TUKAJ.

  • Prti iz mešanice bombaža in poliestra

Ti prti združujejo v sebi pozitivne lastnosti obeh materialov, zaradi česar so zelo priljubljeni za profesionalno uporabo. Prti so na videz lahko enostavni ali prefinjeni. Pranje je dovoljeno pri visokih temperaturah, praviloma so barvani z indantrenskimi barvami, zato so ti prti obstojni pri pranju in likanju na visokih temperaturah, dovoljena je uporaba klora in močnih pralnih sredstev. Značilnost prtov iz mešanih tkanin v primerjavi s čistim bombažem je tudi ta, da se veliko bolje in hitreje zlikajo in ni trdovratnih gub.

  • Damast prti iz 100% bombaža

Ponujamo tudi klasični gostinski damast iz 100% bombaža, prte, nadprte in serviete.  Ti izdelki so praviloma iz česanega in merceriziranega bombaža, vsi barvni bombažni izdelki pa so obarvani z indantrenskimi barvami, kar pomeni obstojnost pri najvišjih temperaturah. 

  • Impregnirani prti

Impregnirani prti so enostavni za vzdrževanje, umazanija se preprosto obriše s krpo.  Praviloma gre za mešanico tkanin, ki je prevlečena z akrilnim premazom, zato so prti neprepustni za tekočine. Še posebej so primerni za terase ali obrate z velikim dnevnim pretokom gostov. Na voljo so številni dezeni, od enobarvnih in meliranih do  karo in cvetličnih vzorcev ter klasičnih žakardnih vzorcev.

Izdelujemo vse dimenzije prtov, ki jih dovoljuje širina posamezne tkanine in so lahko zelo različnih oblik:

  • kvadratni ali pravokotni prti
  • ovalni prti, ki sledijo obliki ovalne mize
  • okrogli prti vse do širine 340cm
  • banketni prti - so lahko okrogli, kvadratni ali v obliki prevleke za mizo ("oblekica za mizo") 
  • nadprti - klasično položeni diagonalno na mizo ali pa na francoski način, ki prekrijejo celo mizo
  • namizni tekači - ki jih lahko položite vzdolž mize ali pa pravokotno na dolžino mize

Naložbo spletnega mesta sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu